IV. AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nın Ödül Töreni Yapıldı

Ege Maden İhracatçıları Birliği’nin Ticaret Bakanlığı desteğiyle “Taşa Sanat Kat” mottosuyla düzenlediği IV. AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması ödül gecesi İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı.

Bu sene dördüncü kez düzenlenen AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nda dereceye girenler Öznur Turan Eke, Celal Abdi Güzer, Ahmet Doğu İpek, Defne Koz, Seyhan Özdemir, Tanju Özelgin, Kerem Özerler, Reyhan Sezgin ve Heval Zeliha Yüksel’den oluşan jürinin yaptığı 2 aşamalı değerlendirme sonucunda belli oldu.

IV. AMORF Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması kazananları:

Birincilik ödülü “Cycle” isimli tasarımıyla Ömer Akkaş’ın oldu.

İkincilik ödülünün kazananları “MarbleMetrics” isimli tasarımlarıyla İrem Atalay ve Alican Çalman oldular.

Üçüncülük ödülünün sahibi “Salt” isimli tasarımlarıyla Çağla Yıldız, Eren Öztürk, Mehmet Bulut oldular.

Yarışma kapsamında 3 tane de jüri özel ödülü verildi.  “MarbleMind” projesiyle İrem Atalay ve Alican Çalman, “Pixelwall” projesiyle Asiye İrem Barut ve “New Formation” projesiyle Melike Dolan jüri özel ödülüne layık görüldüler.

İrem Atalay – Alican Çalman

Asiye İrem Barut
Melike Dolan

Taşa sanat katanların gurur gecesi

Ödül gecesinde konuşan Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Alimoğlu, bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri Amorf Doğal Taş Proje ve Tasarım Yarışması’nda profesyonel kategoriye yer verdiklerini 292 başvuruyla geçen yıllardan daha fazla bir katılım almaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

“Önceki dönem Başkanımız Mevlüt Kaya’dan devraldığımız bayrağı büyük bir keyifle taşıyoruz” diyen Alimoğlu, “Jürimizin yaptığı değerlendirmeler sonunda 22 proje finale kaldı. 22 projemiz arasından jürimiz ilk üç projeyi belirlerken, üç projemizi de jüri özel ödülüne layık gördü. Yarışmamıza değer katan tüm katılımcıları tebrik ediyoruz” diye konuştu.

AMORF Doğaltaş Proje ve Tasarım Yarışması 2023