III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nın Kazananları Açıklandı

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlen Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nın temel amacı; mobilya sektöründe gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını dünyaya tanıtmak.

Berkay Gürsoy, Ece Yalım, Enrique Marti, Fikri Doruk Yorgancıoğlu, Fulden Dehneli, Gamze Güven, Mehmet Mehmetalioğlu, Özlem Yalım ve Serdal Korkut Avcı’dan oluşan jürinin yaptığı 2 aşamalı değerlendirme sonucunda  kazananlar belli oldu. Yarışmaya gönderilen ve şartnamede yer alan koşullara uygun toplam 396 tasarım için önce bir ön değerlendirme yapıldı. 15 Eylül’de yapılan jüri toplantısında ön değerlendirmeyi geçen öğrenci kategorisinden 29, profesyonel kategoriden 27 olmak üzere toplam 56 tasarım yeniden incelenerek finalistler belirlendi.

Öğrenci Kategorisinin Kazananları

Öğrenci kategorisinde belirlenen finalistler arasında yapılan değerlendirmeler sonucunda birincilik ödülü “Leo” isimli projesiyle Berke Ali Altunay‘ın oldu.

Öğrenci kategorisinde 2.’lik ödülünün sahipleri  “The Wave” isimli projeleriyle M.Münir Gökçeler ve Elif Temiz oldu.

Bu kategorideki son ödül olan 3.’lük ödülünü ise “Reamy” isimli projeleriyle Öykü Akkaya, Fatma Doğa Bilgiç ve Asu Yılmaz kazandı.

Profesyonel Kategorinin Kazananları

Ezber Bozan Tasarım Yarışması Profesyonel Kategorisinin 1.’lik ödülünü “Benimle Oynar Mısın?” isimli projesiyle Yağmur Gürol kazandı.

Profesyonel kategoride 2.’lik ödülü “Ekinox” isimli tasarımıyla Eren Güner‘in oldu.

Bu kategorinin 3.’lük ödülü ise “Quaper”isimli tasarımıyla Metin Süngü‘ye verildi.

ege