AYDA Awards 2022 Mimarlık ve İç Mimarlık Kategorileri Finalistleri Belli Oldu

Nippon Paint tarafından geleceğin tasarımcılarını yetiştirme vizyonuyla 14 yıldır düzenlenen AYDA Awards, Türkiye dahil olmak üzere toplam 17 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleşiyor.

AYDA, her yıl genç tasarımcılara, tasarım sınırlarını normların ötesine taşımaları için şans tanırken, deneyim odaklı bir öğrenim ve hayatta bir kez karşılaşılabilecek fırsatlar sunuyor. Profesyonel mimarlar, iç mimarlar, endüstriyel kurumlar, ortaklar, tasarım okulları, mezunlar ve tasarım öğrencilerinden oluşan sıkı sıkıya bağlı bir tasarım topluluğu meydana getiriyor.

“Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olmak üzere iki ayrı kategoride düzenlenen yarışmanın Türkiye ayağının finalistleri 6 ve 8 Eylül tarihlerinde yapılan jüri toplantıları sonucunda belirlendi.

Her iki kategorinin finalistleri Ekim ayı içerisinde İstanbul’da jüriye yüz yüze sunumlarını gerçekleştirecekler. Sunumların ardından jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda her iki kategoride birincilik alan ülke şampiyonları daha sonra diğer ülkelerin ödüllü katılımcılarıyla da yarışarak, “International Grand Winner” unvanını kazanma ve Harvard University Graduate School of Design’da eğitim alma şansı yakalayacak.

Finalistlere ait detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.