Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne Başvurular Başladı

40 yaşın altındaki mimarların üretimlerinin değerlendirilmesine olanak sağlayan bir ortam oluşturarak başarılarını onurlandırmayı amaçlayan Arkitera Genç Mimar Ödülü, bu yıl on üçüncü kez verilecek.

Başvuru Koşulları
Arkitera Genç Mimar Ödülü 2021’e aday olmak için 1 Ocak 1981 tarihinden sonra doğmuş olma ve Arkiv.com.tr’de yer almak üzere başvuru yapmış olma koşulu aranmaktadır.

Ödül ve ARKIV’de yer almak için istenen bilgilerin 1 Kasım 2021 saat 17:00’a kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’ne email yoluyla (gencmimarodulu@arkitera.com) ulaştırılması gereklidir.

Önceki senelerde Seçici Kurul Teşvik Ödülü almış kişiler ödüle tekrar başvurabilir ancak daha önce Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne layık görülmüş kişiler başvuramaz.

Seçici Kurul
2021 yılı seçici kurulu aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

Levent Çırpıcı
Başak Emrence
Arda İnceoğlu
Ayça Akkaya Kul
Fatih Yavuz

Takvim
Ödülün ilanı: 22 Haziran 2021
Son başvuru tarihi: 1 Kasım 2021
Ödül Töreni: İleriki tarihlerde ilan edilecektir.

Başvuru
1) ARKIV’de kişisel bilgileri ve projeleriniz yer alıyorsa:
Aşağıdaki “Müelliflik Açıklaması” metnini imzalayıp son başvuru tarihine kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’ne ulaştırmanız yeterlidir.

2) Bilgileriniz henüz ARKIV’de yer almıyorsa:
Aşağıdaki “Müelliflik Açıklaması” metnini imzalayıp son başvuru tarihine kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’ne ulaştırmanız gereklidir.

Bununla birlikte, “Mimar Bilgi Formu”, “Ofis Bilgi Formu”, “Proje Bilgi Formu” ve ilgili görsel malzemeleri internet üzerinden, email veya dosya paylaşımı ile, son başvuru tarihine kadar Arkitera Mimarlık Merkezi’ne göndermeniz gereklidir.

Mimar Bilgi Formu
Ofis Bilgi Formu
Proje Bilgi Formu
Değerlendirme Süreci
Genç Mimar Ödülü değerlendirmesi, başta inşaatı tamamlanmış yapıları olmak üzere adayın, tasarım alanındaki bütün birikimine bakılarak yapılır.

Ödül tek bir isme verilir ancak seçici kurul gerekli gördüğünde ortak çalışmalar yürüten birden fazla müellifi ödüllendirmeyi tercih edebilir.

Seçici kurul tüm değerlendirmeyi adayın Arkiv.com.tr’de yer alan mimar, ofis ve proje sayfaları üzerinden yapacaktır.

Oy çokluğuyla karar verecek seçici kurulun kararı değiştirilemez; karara itiraz edilemez.

Müelliflik Açıklaması
Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne başvuran mimarın, ARKIV’de değerlendirilecek bilgi ve projelerine yönelik müelliflik beyanı için aşağıdaki metni A4 boyutunda bir kâğıda basarak imzalaması ve diğer belgelerle birlikte son başvuru tarihine kadar gencmimarodulu@arkitera.com adresine email yolu ile ulaştırması gerekmektedir.

Örnek:

Arkitera Genç Mimar Ödülü 2021 ödül sekretaryasına, ARKIV’de (http://www.arkiv.com.tr) yer alan projelerimle katıldığımı ve bu projelerin müellif(lerinden biri)i olduğumu beyan ederim.

Beyanıma dayanarak, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin müelliflik konusunda yaptığı açıklamanın doğruluğu konusunda tüm sorumluluğun bana ait olduğu ve gerekli görüldüğünde Arkitera Mimarlık Merkezi’nin üçüncü makamlardan bu konuda onay talep edebileceğini kabul ederim.

Tarih

Ad Soyad

İmza

Ödül
Arkitera Genç Mimar Ödülü bir onur ödülüdür. Kazanan, ödül heykelciği ve plaket ile onurlandırılır.

Katılım Ücreti
Arkitera Genç Mimar Ödülü’ne başvuru için katılım ücreti alınmaz.

Gizlilik
Başvurular gizli tutulacaktır.

Ödül Sekreteryası
Arkitera Mimarlık Merkezi
A: Cemil Topuzlu Cad. İş Bankası Blokları A Blok No:8 Dalyan – İstanbul / Türkiye
T: +90 216 355 0722
F: +90 212 310 2905
E: gencmimarodulu@arkitera.com