Nippon Paint – AYDA Türkiye Lansmanı

Asia Young Designer Awards (AYDA) 2021 kapsamında düzenlenecek, 10 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 19:30’da başlayacak etkinliğe şişme strüktür tasarımlarıyla tanınan Plastique Fantastique’den Yena Young ve Marco Canevacci ile doğa, tasarım ve teknolojiyi yenilikçi kullanarak modern şehirler yaratan Danimarkalı çok disiplinli tasarım ofisi SLA’nın ortağı Rasmus Astrup konuk olacak.

Nippon Paint tarafından 13 yıldır düzenlenen Asia Young Designer Awards (AYDA), bu sene Türkiye’nin de katılımıyla toplam 16 ülkede eş zamanlı olarak yapılıyor. “Mimarlık” ve “İç Mimarlık” olmak üzere iki ayrı kategoride ve iki aşamalı (Ulusal ve Uluslararası) olarak düzenlenen yarışmanın bu seneki teması “Empati İçin Tasarla” şeklinde belirlendi.

10 Şubat Çarşamba akşamı yarışmanın Türkiye ayağını başlatırken Yena Young ve Marco Canevacci (Plastique Fantastique) ile Rasmus Astrup (SLA)‘un ufuk açıcı konuşmalarını dinleyeceğiz.

https://nipponboya.com/tr/ayda adresindeki başvuru formunu ilk dolduran öğrenciler etkinliği izleme şansı yakalayacak.

Program
19:30 – 19:45 Açılış Konuşmaları
19:45 – 20:30 Yena Young ve Marco Canevacci
20:30 – 20:45 Yena Young ve Marco Canevacci Soru Cevap
20:45 – 21:30 Rasmus Astrup Sunum
21:30 – 21:45 Rasmus Astrup Canlı Soru Cevap

Yena Young ve Marco Canevacci
“Nefes alan, uyarlanabilir, esnek mekanlar”

Yena Young ve Marco Canevacci Berlin merkezli Plastique Fantastique’in ortakları.

Yena Young, 1982 yılında Seul Güney Kore’de doğdu. Yonsei University’de mimarlık eğitimini tamamladıktan sonra, Aalto University’de mekânsal tasarım üzerine yüksek lisans yaptı.

Marco Canevacci, 1970 yılında Roma İtalya’da doğdu. Technical University Berlin’de mimarlık eğitimi aldı.

Young ve Canevacci’nin ortaklığında yürütülen Plastique Fantastique, mekandan bağımsız, uyarlanabilir, düşük enerji sarfiyatlı, “nefes alan”, geçici şişme strüktürler kuran performatif bir sanat grubu.

Ekibin şeffaf, hafif, hareketli kurulumları; kamusal alanı etkinleştirme, yaratma, paylaşma ve vatandaşları yaratıcı süreçlere dahil etme kavramıyla ilgili.

Plastique Fantastique, salgın hastalıklarda ön cephede savaşan sağlık görevlilerinin hastaları güvenli bir şekilde tedavi edebileceği pnömatik, mobil, kişisel koruyucu bir alan tasarladı.

Çalışmaları şimdiye kadar Venedik Bienali başta olmak üzere önemli sanat ve müzik festivalleri ile Berlin, Roma, Kopenhag, St Petersburg, Canberra gibi kentlerde sergilendi.

https://plastique-fantastique.de/

Rasmus Astrup
“Ağaçların, bodur, çarpık ya da farklı olma yolunda kendi hikayelerini anlatmasını seviyoruz”

İskandinavya’nın önde gelen peyzaj mimarlığı, kentsel tasarım, mimarlık stüdyolarından biri olan SLA’nın ortağı ve proje direktörü.

SLA, yenilikçi mimari, altyapı, doğa ve teknoloji kullanımıyla çeşitliliğe ilham veren modern, sürdürülebilir kentsel alanlar yaratmada 20 yıldan fazla deneyime sahip.

Kopenhag, Oslo ve Aarhus’ta ofisleri bulunan SLA, doğadaki süreçleri taklit ederek statik planlar yerine dinamik süreçlerle ve yapılar yerine sistemlerle çalışarak dünyanın dört bir yanında projeler üretiyor.

Doğa, SLA’da geliştirdiği, çizdiği ve düşündüğü her şeyin odak noktası. Temel yaklaşımlarını “tamamlayıcılık” olarak tanımlayan SLA, insan eliyle yapılmış ve yapılmamış doğal çevrenin birbirinden farklı, kıyaslanabilir olmasalar da tamamlayıcı olduklarına inanıyor.

Küresel iklim değişikliği kavramıyla birlikte kuraklık, ani ve yoğun yağışlar gündemimizi meşgul etmeye başladığı şu günlerde, SLA’nın projelerinde önemli yer tutan iklim uyarlama çalışmalarını daha fazla göreceğiz.

https://www.sla.dk/