Mimarlık Yıllığı 2019 Online Sergisi Açıldı

1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 sergisi ve panelleri bu yıl çevrimiçi yapılacak.

Bu yıl, San Deco sponsorluğunda yapılacak olan sergi ve paneller, toplam 5 etkinlik çerçevesinde düzenleniyor. Bu etkinliklerin ilki olan sergi açılışı ve değerlendirme toplantısı seçici kurul üyeleri Sibel Dalokay, Burak Pelenk, Esin Tercan, Ayhan Usta ve Şebnem Yücel’in katılımıyla 1 Eylül’de yapılacak; kurul, canlı yayında sanal sergiyi gezerken Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019 seçkisi hakkında değerlendirmelerde bulunacak.

1 Eylül’deki sergi açılışının ardından toplam 4 adet panel de düzenlenecek. Seçici kurul üyelerinin ikinci bir değerlendirme sonucu bu panellerde tartışmaya açmaya uygun görmüş olduğu 9 proje, canlı yayında, mimari müellifleri ile birlikte tartışılacak. Seçici kurul üyelerinin moderatörlüğü ve müelliflerin katılımı ile gerçekleşecek olan paneller 3, 8, 10 ve 15 Eylül tarihlerinde yapılacak.

Sergi Açılışı ve Değerlendirme Toplantısı
1 Eylül Salı günü saat 17:00’de yapılansergi açılışında Sibel Dalokay, Burak Pelenk, Esin Tercan, Ayhan Usta ve Şebnem Yücel’den oluşan seçici kurulun da katılımıyla canlı yayında hem sergi gezildi hem de bir değerlendirme sunumu yapıldı. Sergi 1 Ekim’e kadar gezilebilecek.