Arkitera Seyahat Bursu 2020 Teması Belli Oldu

5 Mart Perşembe günü jüri üyeleri, öğrenciler ile Geberit ve Arkitera yetkilileri, Seyahat Bursu 2020’yi konuşmak üzere Aura İstanbul’da bir araya geldi.

2017’den beri Arkitera Seyahat Bursu sponsoru olan Geberit Pazarlama ve Kurumsal İletişim Müdürü Seçil Sayındı’nın kısa açılış konuşmasının ardından Arkitera Mimarlık Merkezi’den Burcu Göncüoğlu 2020 tema sunumuna başladı.

2010 yılında, Arkitera Mimarlık Merkezi’nin onuncu yaşını kutlama amacıyla ortaya atılan ve on yıldır sürdürülen Seyahat Bursu’nun tarihinden bahseden Göncüoğlu, bu yılın teması olarak açıklanan Bugünden ve Dünden Geleceği Görenler”den bahsederek konuşmasına devam etti. Hızlıca, bursa nasıl başvurulması gerektiğine dair kısa notlar ve şartname maddelerinden bahsettikten sonra sözü geçtiğimiz senenin bursiyeri Alihan Sağlam’a bıraktı.

Geçtiğimiz sene Mimarlık ve İnovasyon teması kapsamında “Come Prima” teması ile mimarlık ve müzik ilişkisini incelediği 7 günlük gezisini izleyicilerle paylaşan Alihan, Seyahat Bursu’na hazırlık sürecini de anlattı. Yeni bursiyer adaylarına “ilgi alanınıza uygun bir konu bulursanız seyahat sonrası onun üzerinde çalışma fırsatı bulabilirsiniz” diyen Alihan Sağlam bursa başvurmak isteyenlere tavsiyelerde de bulundu.  Ardından söz alan Seyahat Bursu 2020 seçici kurul üyelerinden mimar Salih Küçüktuna kendi bakış açısıyla inovasyon kavramının açılımından bahsederek 2020 temasıyla ilgili kendi bakış açısını izleyicilerle paylaştı.

Arkitera Seyahat Bursu tanıtım toplantısı, öğrencilerin soru/cevap oturumu ile sonlandı.

Seyahat Bursu 2020 şartnamesini ve başvuru koşullarını şuradan inceleyebilirsiniz.